HTML

Első lépés: Költségeid maximális lefaragása

2011.10.04. 10:58 Jákob28

Lehet, hogy pont nem erre gondoltál, amikor elkezdted kutatni, hogyan érheted el az anyagi függetlenséget. De gondolj csak bele, hogyan tudnád kézben tartani a pénzügyeidet, ha a kiadási és költség oldalt nem kezeled?

Itt már eltérések vannak, hogy ki mennyire tud vagy akar lefaragni a költségeiből. Mivel a harmadik lépés az lesz, hogy takaríts meg minél több pénzt, ezért minél több költségedet tudod lefaragni, annál sikeresebb a leszel a többi pontnál.

Vannak, akik extrém mértékben csökkentik a költségeiket ételt és egyéb dolgokat is megvonva maguktól. Ők nyilván hamarabb célba érnek és hamarabb elérik azt a stádiumot, amikor már nem függnek senkitől.

Az emberek többsége azonban nem képes, vagy nem hajlandó erre, mivel vannak olyan igényei, amikről nem hajlandó lemondani. Ugyanakkor ezen igények többsége abszolút felesleges dolog. Nézd át jobban, hol is tudnál lefaragni belőlük. Ez az első és legfontosabb lépés. Ha nem vagy képes lefaragni a költségeidet olyan szintre, hogy képes legyél megtakarítani, ne is olvasd tovább a többi pontot, teljesen felesleges.

Kezd el kontrollálni a költségeidet, különben hiábavaló a többi lépés. Akármennyire lehetsz sikeres a második lépésnél, azaz a bevételeid növelésében, mivel ha nem kontorllálod a költségeidet, akármennyit kereshetsz, sosem leszel képes megtakarítani. Ezáltal elhibázod az anyagi függetlenséghez vezető utat. Döntsd el, hogy melyik utat választod!

Szólj hozzá!

Címkék: pénz függetlenség költség anyagi

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiszabadsag.blog.hu/api/trackback/id/tr853277372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása