HTML

A középosztály tündöklése és bukása

2011.08.29. 10:45 Jákob28

A napokban olvastam pár cikket a középosztályról, ami rendkívül jól felvázolta a helyzetüket. És további megerősítést adott számomra, miszerint helyes volt a korábbi döntésem, hogy én nem szeretnék a középosztályhoz tartozni. Véleményem szerint a középosztály alapvető problémája az, hogy egy fogaskerék akar lenni a gépezetben; nyakig eladósodva diákhiteltől (hogy fogaskerék lehessen), autó hiteltől (hogy munkába járhasson) és lakás hiteltől (mert mi másnak szentelné az életét, mint egyre nagyobb lakások vételére, egyre több felesleges kacattal megrakva belülről?!) és mélyen beágyazódva a munka-fogyasztás körforgásba.

Manapság mindenhonnan csak azt hallod, hogy ezt csináld, és milliók hallgatni is fognak ezekre a hangokra. Ennek pedig az lesz az eredménye, hogy a többség azt kapja, amit megérdemel. Ez pedig kissé elszomorító számunkra, a maradék kissebségnek.

Szólj hozzá!

Címkék: siker hitel filozófia

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiszabadsag.blog.hu/api/trackback/id/tr783187392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása