HTML

Először a legnagyobb ellenségedet kell legyőznöd: Önmagad!

2011.09.08. 18:12 Jákob28

Egész pontosan a saját elmédet. Ha erre képes vagy, képes leszel a sikerhez vezető úton is végigmenni. Tisztában vagyok vele, hogy ezen most sokan mosolyognak és egyben csalódottak is, mivel konkrét ötleteket vártak, hogy mit kell tenniük ahhoz, hogy elérjék az anyagi függetlenséget. Pedig azzal nem sokra mész, ha pillanatnyilag megmondom, hogy mit csinálj. Mert akkor a következő lépésnél is ott kell lennem mögötted.

Ehelyett egy olyan úton kell végig menned, ami arra tanít meg, hogyan járd a saját utad. Ehhez pedig mentálisan kell rengeteget fejlesztened magadat, mivel az agyban dől el minden. Ha ezt nem teszed meg, vereségre vagy ítélve. Nemhogy anyagilag független nem leszel, hanem egy hitelekben nyakig úszó rabszolga. Méghozzá a saját elméd rabszolgája.

Gondolj csak bele, hogy mennyi felesleges dologra költöd a pénzed és mekkora mennyiségű hiteled van csak azért, mert a kelleténél nagyobb vagy szebb lakásban/házban élsz. Arról nem is beszélve, hogy nem az anyagi szintedhez van igazítva. És akkor még arról sem beszéltem, hogy a magyarok többsége egy kategóriával drágább autóval jár, mint amit megengedhetne.

Tényleg szükséged van erre? Nagyon nagy tévedés és tévképzet, amit sok csaló oldalon próbálnak belédbeszélni, hogy az anyagi függetlenség az, ha nem dolgozol, csak dől a pénz, luxus élet, tengerpart, koktélok...

A valóságban ez kicsit racionálisabban műkődik. Természetesen vannak, akik így élnek, de ők valami tényleg nagyot dobbantottak életük során. Egy átlag magyar ember számára nem ennek kell a célnak lennie.

Egy átlag ember számára az jelenti az anyagi függetlenséget, ha nem függ senkitől (még saját magától sem!) és van hosszú időre elegendő tőkéje és jövedelme, ami az igényeihez mérten elég lesz.

Bárki képes lehet ezt elérni, de nem könnyű. Pedig mennyire egyszerűen hangzik:

  • a költségeid maximális lefaragása
  • a bevételeid maximális növelése
  • a jövedelmed lehető legnagyobb részének megtakarítása
  • majd befektetése.

És ennyi.Nos, a gyakorlatban egy kissé nehezebb kivitelezni.

De nem lehetetlen, és ezért van ez a blog. A 4 lépést részletesen tárgyalom majd a következő bejegyzésekben.

Szólj hozzá!

Címkék: siker fejlődés mentális

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiszabadsag.blog.hu/api/trackback/id/tr973211963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása