HTML

Inkább lennék vagyonos, mint gazdag

2011.08.31. 09:30 Jákob28

Először is tisztázzuk a fogalmakat:

  • Ha gazdag vagy, van pénzed.
  • Ha vagyonos vagy, van időd.

Általában:

  • Ha gazdag vagy, azt jelenti, hogy dolgoznod kell a pénzért.
  • Ha vagyonos vagy, egyszerűen a pénz áramlik hozzád.

Bárki, aki gazdag szeretne lenni, keményen meg kell dolgoznia érte, vagy egy karrier vagy egy vállalkozás felépítésével.

Kérdezz meg egy gazdag embert, hogy mennyire keményen dolgozik. A válasz valószínűleg heti 60 óra vagy akár 80 óra munka. De vannak, akik akár többet is.

Ha gazdag vagy, lényegében nem marad időd semmire, és kevés értéket társítasz az időhöz. Az idődet mindig el fogod cserélni valami másra, legyen az pénz, hatalom vagy hírnév. De ennek meg kell fizetni az árát, mivel a jövőt így kevésbé fontosnak értékeled. És érdekes módon a gazdag emberek úgy vélik, hogy ezt kompenzálhatják, ha még keményebben dolgoznak.

A vagyonos embernél az idő értéke nagyon előkelő helyen van. Nagyon nehéz egy vagyonos embert rávenni, hogy az idejét cserélje el pénzre. Az idő a fontossági listáján nagyon kiemelt helyen van. Ez azt jelenti, hogy a jövő fontos. A vagyonos ember nem odázza el a dolgokat és akkor foglalkozik velük, amikor a gazdag ember csak helyettesíteni akarná azokat.  

Ahogy fejlődik a technológia, a vagyonos embernek egyre kevesebbet kell dolgoznia. Egy vagyonos ember csak akkor dolgozik, ha az segít még több időt megtakarítania, mint amit belefektetett. Hatékonyabb módszert kell találni a dolgok elvégzésére. Önmagában a pénzcsinálás irreleváns, hacsak a segítségével nem lehet a hatékonyságot javítani; és a pénzügyi szabadságot egy hasonló hatékonyság segítségével teszi lehetővé a részvény piac.

Szólj hozzá!

Címkék: siker pénz függetlenség tőzsde anyagi

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiszabadsag.blog.hu/api/trackback/id/tr703192401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása